Три брутални убийства на пенсионери за жълти стотинки
Три брутални убийства на пенсионери за жълти стотинки / снимка: DarikNews.bg, архив

71-годишен мъж е убит в дома си в село Ягодово. В петък в Пето РУП е получен сигнал, че в къщата си е намерен мъртъв пенсионерът. По първоначалния данни смъртта е причинена от удари с твърд предмет по главата. По случая е образувано дознание.

Според разследващи извършителите са влезли в дома на мъжа, за да откраднат пенсията му. Банко Банков е открит в леглото с размазана глава и чисто гол. Като заподозрени в убийството са задържани двама мъже - 25-годишния Васил и Димитър Черчелов, на 35 години.

Още един възрастен мъж е открит убит в дома си във Велинград. Той е на 86 години, съобщи за Дарик говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов. По тялото на мъжа е имало следи от насилие. Тялото му е откарано за аутопсия в "Съдебна медицина".

Криминалистите установили наличието на няколко взломени врати и кражба на домашно имущество от къщата. По случая работи Окръжна прокуратура - Пазарджик.

В Ново село беше убит 88-годишният Димитър Папазов. Убийците му - 29-годишният Димитър Ангелов и Ангел Мерджанов, на 22 години, са в ареста. Пловдивският окръжен съд им определи най-тежката мярка "задържане под стража". Двамата признаха, че са влезли в дома на възрастния мъж с цел кражба, но отказаха да признаят, че са го убили.

Димитър и Ангел откраднали от дома на жертвата си казан за варене на ракия и медна лозова пръскачка, които предали за вторични суровини.