/ iStock
Критично остава състоянието на 19-годишния доброволец, който пострада при погасяването на пожара в Сакар планина в Свиленградско.

Лекарите правят всичко по силите си, обявиха от Университетската болница за активно лечение „Св. Георги“ в Пловдив, където е настанен младият мъж.

Светослав Димитров е паднал от цистерна на колесен трактор при преминаване на машината през задимен и с намалена видимост участък към село Райкова могила в местността Каламишко дере. Тялото му е открито силно обгоряло от водача на трактора в близост до машината.

19-годишен доброволец е пострадал тежко при гасенето на пожарите


От футболния "Левски" обявиха, че привърженик на отбора е пострадал при гасенето на пожарите в Южна България и клубът е готов да помогне за лечението му.




Светослав е и треньор по футбол на най-малките футболисти от ФК "Свиленград".

Тренер, чакаме те на терена! ОБИЧАМЕ ТЕ!!!, заявиха малчуганите във видео, с което искат да подкрепят Светльо.

 

От болницата обясниха, че вече са осигурени необходимите количества кръв и кръвна плазма по повод призива за даряване на кръв за Светослав.

Поради необходимостта от големи количества кръв при лечението на изгаряния, приветстваме всеки доброволец, пожелал да дари кръв. Всички здрави хора от 18 до 65-годишна възраст може да го направят на бул. „Пещерско шосе“ №66 в кабинет №6 от понеделник до петък от 8:00 до 14:00 часа, без предварително записан час, добавиха от болницата в Пловдив.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня