Тренчев води листата на социалдемократите за евровота
Тренчев води листата на социалдемократите за евровота / netinfo
Коалиция "Български социалдемократи" представи официално кандидатите си за български представители в Европейския парламент.

Водач на листата е президентът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев. На второ място е Здравка Кръстева - ръководител на звено "Международни проекти" към националния омбудсман и преподавател в Юридическия факултет на Софийския университет. Кръстева е представител в постоянния комитет на жените в Партията на европейските социалисти.

На следващи места в листата са Дарио Томалети, Хюлия Топал, проф. Драгомир Драганов, доц. Ганчо Ганчев, Мерлин Шабан, Асен Сираков, Людмил Велчев, Мария Жайгарова, Пламен Червенков, Мария Недялкова, Емел Зейнева, Мария Кръстева, Роза Димитрова, арх. Галина Николова, Любомира Витанова, Чавдар Николов.

Средната възраст на кандидатите в листата е около 40 години, каза Асен Сираков при представянето на кандидатите. В листата има трима студенти, повече от половината кандидати са жени. Сираков призова да се гласува за идеи и да се избират хора. Той посочи, че листата не е политическа.

В коалицията участват ПД "Социалдемократи", партия "Български социалдемократи", Национално движение за права и свободи, Нова социалдемократическа партия 1990, Обединена социалдемократическа алтернатива и КТ "Подкрепа".