Тренчев: Синдикатите не бягат от диалог с правителството
Тренчев: Синдикатите не бягат от диалог с правителството / netinfo

Председателят на КТ “Подкрепа” Константин Тренчев обясни в предаването „Седмицата” на Дарик радио, че синдикатите никога не са бягали от воденето на диалог с правителството по проблемите на всички стачкуващи в страната.

Проблемът на миньорите е поставен още преди почти година на всички възможни инстанции, каза д-р Константин Тренчев. Според него два са основните въпроса, които се поставят от страна на миньорите - за регулиране на работните заплати и законът, който облага социалните придобивки – парите за храна, облекло, договорени придобивки в отделни предприятия, допълни д-р Тренчев.

Ако “Марица Изток” направи стачка, това значи ТЕЦ-овете да не правят ток и тогава всички ще бъдат засегнати. Но хората там са заинтересовани и казват, че имат проблем, по който искат разбиране от страна на правителството”, добави д-р Константин Тренчев по повод стачките в ТЕЦ “Марица Изток”.

Пламен Димитров, представител на КНСБ, заяви, че протестът на миньорите в Гълъбово е законен, както са законни и всички провели се протести в страната през последните седмици. По думите му има запис, на който ясно се вижда, че полицаите са нанесли побой и са използвали нерегламентирана сила срещу протестиращите миньори в Гълъбово. “В понеделник в 14 ч. ще имаме разговор с министъра на вътрешните работи Румен Петков, на която среща ще покажем този запис и ще разговаряме по скандала между протестиращите и МВР”, допълни Димитров в предаването „Седмицата”.