/ iStock/Getty Images
Обединени и всички заедно ще намерим справедлив, недискриминиращ и адекватен механизъм за разпределение на помощта за авиационния сектор. Това е изводът от срещата на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията в служебния кабинет Христо Алексиев и представителите на браншовите организации от авиационната индустрия, съобщават от транспортното ведомство.

"Подпомагането на българските авиокомпании във връзка с преодоляването на щетите, нанесени вследствие на пандемията от COVID-19, е изключително важно за съхраняването на отрасъла, който е засегнат най-сериозно от пандемията" е казал министър Алексиев. Той е посочил, че ще бъдат предприети всички възможни и навременни действия за решаването на този въпрос. Участниците в разговорите са се договорили да бъде сформирана експертна работна група, която да изготви правилата и принципите за разпределянето на предвидената държавна помощ.

На срещата са присъствали председателят на УС на Асоциацията на българските авиокомпании (АБА) Светослав Станулов, изпълнителният директор на "България Еър" Христо Тодоров, председателят на УС на Асоциацията на българската авиационна индустрия (АБАИ) Тодор Иванджиков и Янко Иванов, съпредседател на АВАИ, се посочва в съобщението.