Транспортна и МВР болници няма да се сливат с ВМА
Транспортна и МВР болници няма да се сливат с ВМА / Sofia Photo Agency, архив

МВР болница и транспортната болница няма да се слеят с Военномедицинска академия, обяви министърът на отбраната Аню Ангелов.

По този начин няма да бъде реализирана още една идея на премиера Бойко Борисов, който в края на миналата година поиска ведомствените болници да минат под шапката на ВМА.

Борисов настояваше за сливането, тъй като според него не било работа нито на вътрешния, нито на транспортния министър да се занимават с болници. Така щяло да се осигури единно управление и администрация, които щели да доведат до подобряване на лечението.

След като първо вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че статутът на МВР-болница ще се запази, сега и Аню Ангелов беше категоричен, че сливане няма да има.

"Беше обсъждано много дълго и стигнахме до извода, че няма нужда от такова сливане към момента. Освен това предвиждаме през ноември военната болница в Сливен да стане търговско дружество, довършваме всички процедури. Това предстои да стане през следващата година и с военната болница в Плевен. Така болниците сами ще могат да сключат договори за медицинско обслужване", обяви министърът.