Трафик на кокаин в капсули разкри полицията
Трафик на кокаин в капсули разкри полицията / netinfo

Престъпна група, занимаваща се с трафик на кокаин за Италия и Холандия разби българската полиция. Задържани са 4 рима души които са организирали и пренасяли дрогата в капсули които са поглъщали.

Капсулитге с пресован кокаин са се изготвяли в къща в столичния квартал Подуене. След това те са били поглъщани от така наречените куриери които са ги пренасяли през граница за Италия или Холандия съобщиха от ГДБОП.

Организатор на канала е бил от софия а хората които са пренасяли дрогата от Благоевград и региона.за услугата трафикантите са получавали между 700 и 900 евро на ден.Парите придобити от продажбата на кокаина са били също поглъщани и така връщани в България.

При обиска на полицаите в къщата в Подуене, където са се изготвяли капсулите, е открит близо 1 килограм кокаин с цена над 60 хиляди евро.От ГДБОП допълниха, че в много голяма част от случаите за пренос на наркотика са били използвани и жени.

През месец април тази година хора от този канал са били задържани в Италия и Холандия. При задържането на групата един от трафикантите е починал тъй като капсулата с дрогата се е спукала в корема му.