/ БГНЕС
Товарен влак е дерайлирал на Централна гара-Пловдив, установи репортерска проверка на Дарик.

Композицията е на втори коловоз. На място е изпратен екип на пожарната.

Заради инцидента челните коловози на гарата са блокирани, а пътниците за Пещера, Панагюрище, Хисар и Карлово се извозват до гара Филипово, от където продължават по направленията си с влак. Товарната композиция е превозвана от частната компания БУЛМАРКЕТ. Тя вече е осигурила друг локомотив, който да издърпа влака.

Тази сутрин влак на „Булмаркет Рейл Карго” с 2 локомотива и 25 вагона с пропан-бутан се е движел от Илиянци към Пловдив. Около 4.15 ч. на гара Пловдив (пътническа) при преминаването транзит, дерайлират двата локомотива и първите три вагона, се посочва в съобщение от превозвача "Булмаркет Рейл Карго", разпространено до медиите.

Няма ранени граждани и служители, няма изтичане на газ и повредена арматура на вагоните.

влак Пловдив
БГНЕС

Установените факти до момента са, че според ДжиПиЕс системата за контрол на локомотива, влакът се е движел със скорост 33 км в час при максимално разрешена 40 километра.
Установена е счупена стрелка на приемно-отправен коловоз.

Фирмата превозвач е категорична, че причината за дерайлирането е лошото състояние на железния път. Звеното за разследване на произшествия в железопътния транспорт към Министерството на транспорта е започнало разследване по случая.

В момента се извършва оглед от пловдивски следователи.