Тошко Йорданов
Тошко Йорданов / Георги Димитров
В понеделник ще стане ясно дали Слави Трифонов ще бъде част от листите на "Има такъв народ" за предсрочните избори на 11 юли. Това заяви пред БНР Тошко Йорданов, заместник-председател на ИТН. 

Той подчерта, че политическата сила няма да прави коалиция с "партиите на статуквото - ГЕРБ, БСП, ДПС или с подкрепящи партии на ГЕРБ":

"Вариантите са всякакви. Спрямо резултати от изборите ще постъпим правилно. Ако българският народ иска да бъде изчегъртан моделът на ГЕРБ, нека да излезе и да гласува".
Тошко Йорданов обясни, че партията има планове за действие, но те ще станат ясни, след като се видят резултатите от вота през юли.

Трифонов: Санкциите на САЩ посочват корупцията по най-високите етажи на властта

"Може да се каже, че българското гражданско общество и САЩ са партньори на полето на демокрацията, мненията им съвпадат. Санкциите на САЩ са след това, което направи българското общество", коментира още той.

Йорданов подчерта, че информацията за санкционираните лица е имало и в българските медии, но официалните органи са се правили, че това не се случва.

В коментар за работата на служебното правителство, заместник-председателят на ИТН даде висока оценка на министрите на икономиката - Кирил Петков, на финансите - Асен Василев и на вътрешните работи - Бойко Рашков.
БНР