/ Георги Димитров
"От четири месеца предупреждаваме, че Кирил Петков върви срещу коалиционното споразумение, обяснявахме, че го нарушава и предупреждавахме, че ще напуснем тази коалиция". Това заяви Тошко Йорданов, председател на ПГ на „Има такъв народ" след като депутатите гласуваха проектите за решения за Северна Македония.

Това, което днес се оказа вярно е, че Делян Пеевски, до него Христо Иванов, до него Бойко Борисов, а до него Кирил Петков заедно гласуваха нещо, което е национално предателство спрямо интересите на страната. Имаме си нова коалиция, която гласува пред очите ни, посочи Йорданов.

Депутатите решиха: България подкрепя Северна Македония за ЕС (ВИДЕО)

Според Йорданов Петков е първият министър-председател, който не си подава оставка, когато му е гласуван вот на недоверие. Мъжкото е да отидеш веднага и да депозираш оставка. Тези с панталоните не са мъже, заяви той.

"Новата прекрасна коалиционна група да си избере председател, да си изберат нов кабинет, да си приемат закони, да се целунат, а ние останалите ще повръщаме от отврашение", каза Йорданов пред журналисти.