Семейство от Царево потърси помощ от Нова телевизия, след като не срещнало подкрепа и разбиране от ръководството на училище „Никола Вапцаров” в Царево заради системен тормоз над дъщеря им.

Николета Градева е в 12-ти клас, но от седмици вече не посещава учебни занятия заради конфликт с три нейни връстнички, за които семейството твърди, че от години нападат дъщеря им.

„Съученичките ми ме тормозеха по всякакъв начин  като ми задаваха нецензурни въпроси, караха момче от съседния клас  да нарушава личното ми пространство, обиждаше ме с думи като това, че съм луда”, спомня си тя.

Това не е поредното момиче със „селфи”, а едно от нашите деца, станали обект на гавра в училище и в интернет.

Проблемите на Николета с три от съученичките й започват още в 3-ти клас, когато се записва в училище „Никола Вапцаров” в Царево. Сега момичето твърди, че след кратко прекъсване тормозът продължава. Преди две седмици нещата станали нетърпими.

„Едното от момичетата имаше дързостта да ме заплаши пред класния ръководител с думите: „Искаш ли да те пребием като в 3-ти клас?”. Въпросните ми съученички тогава ме набиха много лошо. Имах следи по врата от ноктите им, косата ми беше ужасно оскубана”, разказва Николета.

Нейните родители обясняват, че едва след като прочели коментарите под снимките й в социалната мрежа, разбрали,че училището се е превърнало в ад за дъщеря им.

Семейството провело срещи с директора на училището, с класния ръководител, с педагогическия съветник. По думите им без резултат.

В края на септември семейство Градеви подали сигнал до образователния инспекторат в Бургас, откъдето все още чакат отговор.

От две седмици Николета не стъпва в училище. Родителите й избрали да завърши средното си образование индивидуално, за да запазят здравето й.

Класният ръководител обаче твърди, че нещата не са чак толкова сериозни. Сега семейство Градеви очаква реакция от образователното министерство.

Източник: Novanews.bg