Топлинен оператор начислявал сметки без потребление
Топлинен оператор начислявал сметки без потребление / netinfo

“Топлофикация Пловдив” обмисля да заведе иск срещу един от топлинните счетоводители в Пловдив, начислявал неправомерно наказателни сметки между 700 и 900 лева на абонати с нулево потребление, съобщи изпълнителният директор Мирко Угринов.

На 142 домакинства, обслужвани от фирмата “Енерком”, подизпълнител на “Техем”, е било начислено служебно потребление на пълна мощност заради неплатена такса от 4 лева за отчитане на уредите. Законът за енергетиката е категоричен, че таксата за отчитане не може да се тълкува като неосигурен достъп до измервателните уреди, обясни пред Дарик главният юрисконсулт на “Топлофикация Пловдив” Деница Ногалчева.

Според нея дружеството е заинтересовано да защити своите клиенти и поради факта, че търпи пряка щета, тъй като неправомерно начислените сметки са несъбираеми. За завеждане на иска се изчакват само становищата на Министерството на икономиката и енергетиката и на ДКЕВР, които са информирани за проблема

Спазили сме закона. Топлофикация не бива да защитава хората, които го нарушават, защото това ще ощети останалите й абонати, коментираха от офиса на “Енерком”.

Други новини от Пловдив