Тома Биков
Тома Биков / БГНЕС

„Ние не отричаме, че България има проблеми с корупцията и с върховенството на правото, но няма да приемем България да бъде черната овца на Европа. Подобна резолюция не е била приемана и за Северна Корея. Не сме по-зле от Северна Корея или от други държави в ЕС“. Това каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков в декларация по повод гласуваната вчера от европарламента резолюция за състоянието на върховенството на правото у нас.


„Докато има социалисти и либерали в България, не ни трябват пазачи в казана в ада. Вие сте много повече социалисти, отколкото българи. Ние ще продължим да отстояваме българския национален интерес, да отстояваме виждането си, че Европа трябва да се управлява от тези, които печелят изборите, а не от тези, които ги губят. Имате подкрепата на няколко идеологически движения, които си отиват“, продължи той.

„Поздравяваме БСП и ДПС с този голям успех за тях. Поздравяваме ви за това, че през последните няколко седмици успяхте да организирате социалистическите и либералните, и зелените депутати в ЕП, които никога последните години не са печелили избори никъде, да се организират и да хвърлят върху петно върху България благодарение на български евродепутати", каза още Биков.

По думите му това, че има протести е едно от доказателствата, че има демокрация.

„Освен правата на протестиращото малцинство, уважаваме правата и на непротестиращото мнозинство. Не делим нацията на хора, които протестират, и такива, които не протестират“, заяви Биков.

"За разлика от други страни, България не допусна мигрантската криза да я превземе и може би това е един от проблемите на европейската левица, защото много добре знаем позицията на европейската левица и по този въпрос и може би в следващата резолюция ще вкарат и този проблем с нея наред с Истанбулската конвенция. Няма да говорим за ОМО „Илинден“ и за признаване на хипотетичното македонско малцинство. Огромна грешка е на ЕП, че подкрепя една лъжа, защото е абсолютна лъжа, че в България съществуват македонци. Във всички партии има представители от Благоевградска област и съм убеден, че са потресени от тази глупост, която е написана в тази резолюция и която беше подкрепена от Радан Кънев. Ние няма да отстъпим по тези въпроси“, отсече депутатът от ГЕРБ.