ТИР блъсна каруца, четирима души загинаха
ТИР блъсна каруца, четирима души загинаха / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Тежка катастрофа е станала около 20.30 ч. в понеделник на международния път Пловдив-Свиленград, в района на село Поповица. По първоначални данни ТИР се е врязал в каруца и на място са загинали четирима души.

Товарният автомобил „Рено” с полуремарке бил управляван от 61-годишен мъж от Турция. Той се блъснал в каруца, която била без светлини и светлоотразители. На място са загинали пътуващите в каруцата. Самоличността им вече е установена - 17-годишният Васил Йорданов, Васил Димитров, на 27 години, Атанас Атанасов, на 29 години, и 52-годишният Николай Николов.

Днес Окръжна прокуратура Пловдив повдигна обвинения на 61-годишния шофьор. Той е обвинен, че при управление на товарен автомобил с прикачено към него полуремарке, е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на четири лица.

Мъжът е задържан за срок от 72 часа, съобщи за Дарик говорителят на Окръжна прокуратура Пловдив Галин Гавраилов. Предстои наблюдаващият случая прокурор да реши дали да внесе искане да му бъде наложена най-тежката мярка „задържане под стража”. За такова престъпление законът предвижда от 3 до 10 години лишаване от свобода.

Затова че турският гражданин не е обвинен в тежко умишлено престъпление на него вероятно няма да му бъде наложена забрана да напуска страната. Освен това в хода на делото ще се вземе предвид и обстоятелството, че пострадалите също са нарушили правилата за движение, тъй като каруцата не е била обозначена със светлоотразители.