Петима души загинаха при тежка верижна катастрофа в района на Пазарджик.
 
Инцидентът е станал около 07:00 ч. тази сутрин на надлеза между пазарджишките села Звъничево и Братаница. Сблъскали са се четири автомобила. Най-вероятната причина е гъстата мъгла в района и неопесъчен участък.

катастрофа Пазарджик Звъничево  Варвара
БГНЕС

В резултат на тежкия сблъсък четирима души са загинали на място. Трима са транспортирани от екипи на Спешна помощ в МБАЛ-Пазарджик, сред които – жена в тежко състояние, която е починала в болницата.

Мъгла и мръсен въздух в половин България

При пристигане на мястото на инцидента полицаите установили, че катастрофиралите автомобили са общо 11, като другите са по-леко пострадали. Непосредствено след тежкия сблъсък още седем коли са се опитали да спрат, но са последвали още три по-леки произшествия.

катастрофа Пазарджик Звъничево  Варвара
БГНЕС

На мястото бе извършен оглед от дежурна група при Районното управление в Пазарджик за изясняване на причините, довели до катастрофата. Предвиден бе обходен маршрут през село Лозен. В момента движението по пътя село Звъничево - Велинград, в участъка Звъничево -  Варвара, е възстановено, посочват от АПИ.

От Агенцията "Пътна инфраструктура" съобщиха още, че в района, път II-84 в Звъничево, е имало гъста мъгла и видимост от 10 метра. Скоростта на движение в населеното място при нормални метеорологични условия е до 50 км/ч.
nova.bg