Жена почина при тежка катастрофа по главния път Варна - Разград - Русе, предаде кореспондентът на БТА Садет Кърова.

Микробусът, в който тя е пътувала е бил буквално смазан между два камиона.
 

катастрофа
БТА


Поради отвличане на вниманието движещият се в посока Разград товарен автомобил, управляван от 62-годишен мъж от Шумен, навлиза в лентата за насрещно движение и блъска движещия се посока Варна микробус, управляван от 42-годишен мъж. При сблъсъка микробусът се удря със задната си част в кабината на движещия се зад него камион, управляван от 56-годишен водач.

катастрофа
БТА


Вследствие на това микробусът остава притиснат между двете товарни композиции, което е наложило използване на специализирана техника за оказване на помощ на пътуващите. При катастрофата е пострадала возещата се на задната седалка 79-годишна жена от разградското село Самуил. Тя е откарана в тежко състояние в разградската болница, където по-късно е починала.


Заради пътния инцидент е ограничено движението по първокласния път Разград - Шумен при село Ушинци.

Жертва и тежко пострадали при верижна катастрофа

И още един инцидент в региона.

катастрофа
БТА


Отмениха условната присъда на дрогирания шофьор, убил 22-годишната Светомира
 

Товарен автомобил, управляван от 42-годишен мъж от разградското село Недоклан, пътуващ към Варна, намалява скоростта, а зад него товарен автомобил с водач 48-годишен от Русе се блъска в задната му част.

При произшествието е пострадал водачът на втория автомобил. Той е транспортиран в разградската болница, където след извършени прегледи е установено, че има фрактура на десен крак. Няма опасност за живота му.

Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол и наркотични вещества, като пробите са отрицателни.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Садет Кърова/БТА