Шофьорът на цистерната е загинал
Катастрофа затвори АМ "Тракия" в двете посоки. Инцидентът е станал на 6 км от скоростния път в посока Бургас. По първоначални данни са се ударили два тежкотоварни автомобила и единият се е запалил, съобщават от МВР.

 Веднага към мястото са изпратени екипи на полицията и пожарната.

Единият от шофьорите на катастрофиралите камиони на магистрала "Тракия" е починал минути след инцидента, съобщи заместник градският прокурор Иво Илиев, цитиран от БТА.

По думите му, при сблъска на цистерната и движещия се пред нея тир последвал пожар, който обхванал цистерната. По данни на пожарната, товарното превозно средство пренасяло бензин, а шофьорът - чужденец, починал при самия пожар.

Инцидентът стана тази сутрин, около 7.30 ч., на седмия километър на магистралата. Платното в посока Пловдив ще бъде пуснато, след като приключат огледите.

Междувременно прокуратурата вече е образувала досъдебно производство за нарушаване на правилата за движение, вследствие на което има и загинал. Версиите допускат, че може на някого да му е прилошало, да е заспал или да е засечен от друг автомобил. Свидетели разказали, че цистерната се движела необичайно, след което ударила тира пред нея.

Въведен е обходен маршрут за всички МПС по път I-8 Вакарел – Нови Хан – София и обратно. ​Необходимо е водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, предупреждават от АПИ.