В петък(24 ноември) ни очакват температури до 19 градуса, а през почивните дни идват сняг и преспи. Такава е прогнозата на синоптиците от НИМХ. 

В четвъртък ще бъде предимно облачно, на отделни места ще има слаби превалявания от дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад, след обяд ще се усили и ще започне затопляне. Минималните температури ще са между 4° и 9°, а максималните - между 7° и 12°. 

В петък вятърът ще се усили още, особено в Източна България, дневните температури там ще достигат на места 17-19°. След временно намаление, облачността отново ще се увеличи и след обяд от северозапад ще започнат валежи от дъжд. Към вечерта вятърът в западната част на Дунавската равнина ще се ориентира от северозапад и ще започне бързо застудяване.

Вторник идва с облаци и дъждовно време

През следващото денонощие валежите ще обхванат цялата страна, има повишена вероятност на места да са значителни. Застудяването ще продължи, в западната половина от страната от северозапад, в източната - от североизток. С понижението на температурите, в по-голямата част от Западна и Северна България дъждът ще премине в сняг. Ще се образува снежна покривка, ще има навявания и преспи.

През нощта срещу неделя и в повечето райони в Южна България дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг. В неделя от запад на изток валежите ще спрат, а облачността ще се разкъсва и намалява. Ще бъде ветровито и студено, температурите ще са без съществен дневен ход, близки до нулата.

В понеделник ще има променлива облачност, над много райони намаляваща до слънчево. Ще остане ветровито и студено. През нощта срещу вторник вятърът за кратко ще се смени с югозападен и температурите слабо ще се повишат. Облачността ще се увеличава и през деня ще бъде предимно облачно, а след обяд от югозапад ще започнат нови валежи. Вятърът отново ще се обърне от северозапад и ще нахлува студен въздух. Дъждът бързо ще преминава в сняг.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.
НИМХ/ Агенция "Фокус"