Телевизионни лица се забъркаха в скандал заради паркиране
Телевизионни лица се забъркаха в скандал заради паркиране / снимка: DarikNews.bg, архив
Телевизионни лица се забъркаха в скандал заради паркиране
53672
Телевизионни лица се забъркаха в скандал заради паркиране
  • Телевизионни лица се забъркаха в скандал заради паркиране

Скандал между телевизионни водещи предизвика разгорещена дискусия в социалните мрежи. Повод за гражданската реакция стана онлайн публикацията на Кирил Христов - водещ на предаването „Ние и градът” по БНТ.

Христов обяснява в блога си, че е станал жертва на побой, подал е жалба в полицията и настоява за писменото извинение на нападателя си - оперният певец и участник в предаването „Аз обичам България” Юлиян Константинов. Той пък от своя страна ден по-късно също подава жалба срещу колегата си от БНТ като обяснява, че е станал жертва на брутално наругаване.

„Той извика „К’ъв си ти, бе? К’ъв ти е проблема”, а аз се опитах да му кажа „Вижте, господине, паркирал сте по недобър начин, т.е. вдигнах му чистачките. И се стигна до момента, когато бях ударен. Към този момент единственото нещо, което съм направил е да пусна жалба в полицията. Граждански иск засега не смятам да завеждам, защото това е загуба на време, а и не вярвам, че ще има някакъв ефект. Единственото нещо, което искам е да признае грешката си и да получа извинение. Това би ми било напълно достатъчно”, обясни Кирил Христов.

Първоначално Юлиян Константинов отказваше да говори пред медиите за скандала, но по-късно заяви: „Никой няма право да раздава правосъдие без да е упълномощен затова. Никой няма право да криви чистачките на някой, защото този някой е спрял неправилно затова нещо има органи на реда, които се информират, и съответно те правят необходимите действия. Второ, никой няма право да псува грубо и брутално човек, който е срещнал на улицата и който го е попитал „Защо пипаш колата ми?”.

„Аз отивайки към колата ми, виждам, че някакъв човек вдига чистачките на автомобила ми. Едната се завъртя, той пак я вдигна, малко по-силно. След това отиде вдигна и задната чистачка и тръгна. Това стана на един ъгъл. В следващия момент, в който станах и си тръгнах към колата, аз чух брутално напсуване”, обясни ситуацията Константинов.