Татяна Дончева: БСП е в разпад
Татяна Дончева: БСП е в разпад / cнимка: Sofia Photo Agency
БСП е в разпад. Затова говори намаляването на абсолютния брой гласове, дадени за партията на местните избори, това констатира Татяна Дончева в изказването си пред разширеното заседание на Висшия съвет на социалистите. Тя призова за смени в правителството и в местните партийни централи.

Отчитаме една победа сами за себе си и мисля, че сме в много критична точка от развитието на партията, категорична бе Татяна Дончева. Затова свидетелства загубата на твърдото ни ядро, много паралелни кандидатури на местните избори и драстичното намаляване на абсолютния брой гласове за БСП, смята тя.

По думите й тези факти говорят, че БСП не отговаря на очакванията на избирателите си и на партийните си структури. Дончева предупреди, че без предприемане на мерки в посока на това партията да стане по-привлекателна за хората, без мерки по отношение на лявата политика на кабинета дори и с цената на смени в правителството, резултатът на БСП на следващите парламентарни избори ще бъде като този на сегашните десни.

Ще бъдем все по-далеч от централната власт, пророкува Дончева. Тя констатира, че редиците на БСП се нуждаят не от безцветни несимпатични хора, а от млада кръв. Дончева предупреди, ако не го направим следващата година ще констатираме, че ние много си се харесваме, но хората нас не.