Тандем стартира образователна програма за потребителите
Тандем стартира образователна програма за потребителите / netinfo

Месопреработвателната компания „Тандем” стартира програма „Здравословен живот и потребителска култура”. Програмата е насочена към потребителите на месо и месни продукти и цели да повиши знанията на българския потребител за балансираното хранене и мястото на месото в него.

Първата стъпка от образователната програма на компанията е спонсорството на книгата „Дълга младост или ранна старост – изберете сами” с редактор доц. д-р. Темелкова-Кюркчиева. В нея утвърдени световни експерти представят за българския читател най-разпространените болести на века. В книгата доц. Теодора Темелкова-Кюркчиева е събрала трудовете на Антонио Чериелло, Арнолд фон Екардстайн, Боряна Тодорова, Волфганг Леонард, Димо Кюркчиев, Драгомир Коев, Лидия Коева, Матиас Век, Петър Бонов, Тони Стайкова, Улрих Юлиус и Христо Деянов за метаболитния синдром и съдовите му последици, както и за най-новите постижения на медицината в тази област.

«Дълга младост или ранна старост – изберете сами» ще бъде представена официално на 10 май в Националната галерия за чуждестранно изкуство.

„Тандем” ще участва и на VIII-ия Национален конгрес по хранене с международно участие, който ще се проведе в к.к. „Св. Константин и Елена” от 17 до 19 май. Конгресът се организира от Българското научно дружество по хранене и диететика, а „Тандем” е единствената компания производител на храни, поканена да изнесе лекция. Темата на лекцията е ”Отговорността на производителя на храни". Здравословен

Програмата „живот и потребителска култура” на Тандем ще продължи с издаването на наръчник за балансираното хранене и мястото на месото и месните продукти в него, който потребителите ще могат да получат безплатно в големите търговски вериги. В наръчника утвърдени български учени в сферата на здравословното хранене, биохимията и контрола на храните ще представят различни аспекти от производството на месни продукти, техните съставки и влиянието им върху здравето на човека.