Таксиджия беше атакуван с коктейл „Молотов”
Таксиджия беше атакуван с коктейл „Молотов” / netinfo
Таксиметров шофьор от Бургас беше атакуван с коктейл „Молотов” по време на курс. Инцидентът станал в квартал “Сарафово” до летище Бургас.

Таксиметровият шофьор на свободна практика Хюсеин Хюсеин се оплакал в Пето РПУ, че неизвестен хвърлил по неговия автомобил запалителна бомба. 34-годишният мъж взел за превоз чуждестранни туристи от Летище Бургас за Слънчев бряг.

В района на квартал “Сарафово”, отдясно на пътното платно, прелетели два горящи предмета, единият от които счупил предния фар на колата на Хюсеин “Пежо 307”. След като паднал на земята, предметът предизвикал незабавно запалване на стърнището до пътя.

Огънят бил потушен от двама пожарникари от летището, а след внимателен оглед на района на произшествието, в стърнището е намерена стъклена бутилка с останки от запалителна течност, тип “коктейл Молотов”.

По непотвърдени данни обстрелът на шофьора със запалителния коктейл е част от войната за територии на летище Бургас на фирми-таксиметрови превозвачи. Преди дни на паркинга на летището, бяха нарязани гумите на няколко автомобила.

Други новини от Бургас