Тагарински: Оставам в НС! Молиха ме да стана депутат
Тагарински: Оставам в НС! Молиха ме да стана депутат / снимка: БГНЕС
Марио Тагарински остава депутат
24194
Марио Тагарински остава депутат
  • Марио Тагарински остава депутат

Вече независимият депутат Марио Тагарински обяви, че няма да напусне парламента. Той изложи мотивите си за напускане на ПГ на РЗС пред парламентарните репортери, след като председателят на НС Цецка Цачева съобщи от трибуната, че парламентарната група на тази партия трябва да бъде заличена от регистрите на събранието, след като броят на депутатите от нея падна под нужния минимум от 10 избраници, за да съществува:

Ето какво още каза Тагарински:

Липса на доверие, дълбоко разминаване в принципите, методите и особено начините на действие, риториката. Тръгнахме да правим един широк проект, който не се реализира.

Какво не ви харесва в РЗС, което се случи през последните дни?

Силната персонификация на този проект, начинът на действие. Вие сами ако не разбирате това, което се случва...

Последният проект на Марио Тагарински ли е?

Марио Тагарински няма особено значение в това. Не съм избран от РЗС, аз не съм бил член на РЗС и ме оставете на спокойствие.

Как да не сте избран, вие не сте мажоритарен?

Проверете дали съм бил член на РЗС, когато съм бил кандидат. Първо, не съм станал по собствено желание кандидат за народен представител.

Някой ви накара насила?

Бях помолен. Бях в район, в който не се очакваше да има резултат. Има и други избиратели. Аз не мога да бъда заложник на един правилник в крайна сметка, което да ограничава свободата на действие.

Разочарованието не дойде ли някак си изведнъж за вас?

Не, разочарованието идва постепенно, но един момент идва на човек, който минава границата и той просто...

Заплашван ли сте сега?

Сега не съм заплашван. Достатъчно ясно беше. Публично бях ли заплашван в събота? Сутринта беше отправена заплаха срещу мен - едва ли не, че ще бъда отвлечен или нещо друго може да се случи с мен. Както другарят Сталин е казвал някога: нет человека - нет проблемы. Само че няма да се случи така.

Имате ли охрана?

Не, нямам охрана, нямам и до този момент. Нали виждате, че нямам охрана. Ясно ли е това.