Тачева: Не очаквам промени в моето ведомство
Тачева: Не очаквам промени в моето ведомство / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Най-големият проблем на България в момента е корупцията и организираната престъпност. Това каза министърът на правосъдието Миглена Тачева и заяви, че не очаква промени в министерството. На въпрос как би коментирала информацията, че ще бъде следващият министър на вътрешните работи Миглена Тачева отговори: „Нека да дойде предложението и ще видим”.

Тачева връчи ключовете на 30 конвойни автомобила, две линейки и четири автобуса. Колите ще бъдат предоставени за нуждите на областните звена на главната дирекция "Изпълнение на наказанията".

Според министър Тачева проблемите в МВР са „осветени” и в момента се работи върху тяхното решение. Тя допълни, че не се притеснява за поста си и не очаква предпазна клауза от Европейския съюз в областта на правосъдието.

„Не, нямам никакви притеснения за мястото си. Не очаквам промени във ведомството. Нека първо дойде предложението, после ще мислим. Надявам се да съумеем много бързо да преодолеем тази криза и в МВР, за да можем да изпълним ангажиментите, които сме разписали, които сме поели. Смятам, че ние трябва да създадем механизмите и условията за противодействие на корупцията. Всички работим ежедневно за това през юни докладът за България да бъде успешен. За никого не е тайна, че в МВР има проблеми. И това не са проблеми само на това управление. Важното е, че проблемът вече е ясен – „осветен”. Цялото правителство търсим механизми за решаването му. Колкото министри трябва да бъдат, толкова ще бъдат министрите на НДСВ”, каза още Тачева.