/ БТА
Комисията по здравеопазване в Народното събрание гласува създаването на работна група, която до един месец да прецизира текстовете на Националната здравна стратегия 2030 и да предложи кои от тях да бъдат променени. За създаването на работната група гласуваха 13 от членовете на здравната комисия, а двама се въздържаха.

Представителите на парламентарните групи на „Възраждане“, на „Има такъв народ“ и на БСП обявиха, че няма да участват в работната група, като от ИТН и от БСП посочиха, че вероятно ще участват със становища. Председател на работната група е д-р Александър Симидчиев.

В работната група, освен депутати, ще участват и представители на Министерството на здравеопазването, на Министерството на финансите, на Министерството на образованието и науката, на експертните съвети по различните медицински специалности и др.

Създаването на работната група е по предложение на председателя на комисията проф. Костадин Ангелов, който миналата седмица призова заинтересованите страни, гражданите и всички, които искат, да направят предложенията си на електронната поща на здравната комисия. Ресурсът, предвиден в проекта на документа за периода 2024 – 2030 г., е над 100 млрд. лева.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Десислава Пеева/БТА