Съветник на премиера му изпратил смс-а за Панов
Съветник на премиера му изпратил смс-а за Панов / БГНЕС
Съветник на премиера Борисов му изпратил смс-а за Панов
83582
Съветник на премиера Борисов му изпратил смс-а за Панов
Съветник на премиера Борисов му изпратил смс-а за Панов
  • Съветник на премиера Борисов му изпратил смс-а за Панов
  • Съветник на премиера Борисов му изпратил смс-а за Панов

Сагата със смс-те между министър-председателя и висши съдии продължава. Премиерът Бойко Борисов заяви в кулоарите на парламента, че негов съветник му е изпратил смс-ът, който е препратил на председателя на ВКС Лозан Панов.

Така и не стана ясно обаче кой е давал информация на съветника, кой е въпросният и има ли изтичане на информация от ВКС и къртица сред магистратите.

SMS скандал във ВСС, Борисов отиде на крака при кадровиците на Темида

„Аз в телефонен разговор с Лозан Панов, съм обяснил, че съм готов да отида винаги, но те нямат право да ме викат. Това ще е прецедент. Когато вчера за пореден път се повдигна тази тема, аз станах и отидох о обясних. Не на закрито заседание на Етична комисия, а а на открито пред всички медии“, за Борисов днес.

„Мои съветници ми прeпратиха този SMS и аз, понеже му бях обяснил (бел.ред. на Лозан Панов), а и той, поне така ми казаха вчера на ВСС, че той самият сутринта е казал да извикаме пак Борисов на етичната комисия, макар че той пак няма да дойде - на негово място аз не бих дошъл. Затова аз му го препратих, защото ние многократно сме комуникирали по всички теми, които касаят съдебната система в частта строителство, обзавеждане, инфраструктура“, обясни Борисов.

На въпрос защо е обвинил Лозан Панов, че прави политика, Бойко Борисов обясни: „Защото в неговите изказвания започна да ме пита защо моята парламентарна група е гласувала по един или друг начин. Това не е негова работа“.