Състоянието на Лудия е стабилизирано
Състоянието на Лудия е стабилизирано / БГНЕС
Стабилизирано е състоянието на Мартин Първанов с прякор Лудия, който беше прострелян в джипа си в района на МОЛ-а на бул. „Стамболийски” в София, но той остава с опасност за живота. Това съобщи за Дарик дежурният следовател в „Пирогов”.

Първанов е в централна реанимация под полицейска охрана. Той беше улучен с четири куршума в главата и тялото.

Около 19,30 ч в четвъртък неизвестен простреля 37-годишния Мартин Захариев Първанов на улица „Брегалница” близо до Мола на бул. „Стамболийски”.

Изстреляни са четири куршума от деветмилиметров пистолет в гърдите, корема и главата на Първанов. Вероятно е стреляно поне шест пъти, тъй като Първанов е и с прострелни рани по ръцете. Веднага след покушението Мартин Лудия е откаран в „Пирогов” в изключително тежко състояние.

Полицията незабавно започва издирването на черен джип, с който, според очевидци, е избягал стрелецът. На мястото на покушението са открити шест гилзи от деветмилиметров автоматичен пистолет. В джобовете на простреляния е открита голяма сума пари.

Мартин Първанов е криминално проявен, известен на полицията, регистриран за кражби, грабеж и наркоразпространение. Според запознати той работи с известния наркодилър Димитър Вучев - Демби от бандата на разстреляния преди две години Антон Милтенов - Клюна. Говори се, че преди време Лудия е бил близък и с друг известен дилър на дрога – Илиян Варсанов, който е смятан за конкурент на Клюна.

Според непотвърдена информация на Дарик Мартин Лудия е бил сред хората на Христофорос Амантанидис-Таки.