Съставиха акт за нарушение на заподозрения за стрелба срещу деца в Шумен
Съставиха акт за нарушение на заподозрения за стрелба срещу деца в Шумен / sxc.hu

На 54-годишния мъж, заподозрян за стрелба срещу деца в Шумен, е съставен акт за административно нарушение, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в областния град.

Разследват лекар за стрелба по деца в Шумен

След извършена полицейска проверка е установено, че той притежава законно ловно оръжие, но е отрекъл да го е използвал срещу децата. Днес са снети показания и от трите момчета, твърдящи обратното - две малолетни деца и едно непълнолетно.

Свидетели на случката, описана от тях, не са установени. При извършен оглед около жилището на мъжа части от патрон не са намерени.

Полицейски служители от Шумен днес проверяваха сигнал, подаден снощи чрез телефон 112, че мъж е стрелял с пушка по малолетни деца в района на Природо-математическата гимназия в Шумен. Трите момчета показали на пристигналите на мястото униформени служители мястото, където по техните думи мъжът е стрелял с пушка. Изяснена е самоличността му, след което е разпитан. В сведенията си той посочил, че е хвърлил пиратка, след като неизвестни за него нарушавали тишината и ритали контейнер за смет. Разпитани са и съседи на мъжа, които са посочили, че около са чули гръм, наподобяващ пиратка, съобщиха по-рано от ОД на МВР.

Работата по образуваната проверка и установяването на свидетели на инцидента продължава; материалите по случая ще бъдат докладвани в прокуратурата, допълниха от ОД на МВР.

Източник: БТА