Съдът заседава по искане за постоянен арест на Алексей Петров
Съдът заседава по искане за постоянен арест на Алексей Петров / снимка: Sofia Photo Agency

Софийският градски съд ще заседава по искането за арест на Алексей Петров и още шестима от задържаните при операцията "Октопод".

Софийската градска прокуратура поиска постоянен арест за седем от задържаните при акцията - Алексей Петров, Антон Петров-Хамстера, Марчело Джотолов, Пламен и Йордан Стоянови (Дамбовците), Момчил Кръстев и Николай Велков.

13 души бяха задържани на 10 февруари при специализираната полицейска операция "Октопод" в столицата. Тя е продължение на акциите "Наглите 1" и "Наглите 2". Сред арестуваните е и Алексей Петров, срещу когото прокуратурата повдигна обвинение.

При съвместната операция на ГДБОП, ДАНС, Столична дирекция на полицията, баретите и Софийска градска прокуратура бяха извършени обиски в домовете на задържаните, в сградата на басейна "Спартак", където е основният офис на Алексей Петров, и в металургичния комбинат "Кремиковци".

В хода на разследването срещу Петров и групата започна данъчна проверка на застрахователна корпорация "Лев" и дружество "Лев Инс". Алексей Петров е обвинен като ръководител на престъпната група, която е действала повече от 12 години.