/ БГНЕС
Софийският градски съд допусна вписване на „Продължаваме Промяната“ (ПП) в регистъра на политическите партии, съобщиха от пресцентъра на съда. Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд в седемдневен срок.

Според решението на съда искането за вписване е основателно и следва да се извърши, тъй като от представените към заявлението писмени доказателства се установява наличието на предвидените в закона предпоставки. 

„По делото не са събрани доказателства, които да оборват верността на представените със заявлението документи“, се казва още в решението.

По време на съдебното заседание за регистрация на партията от Софийската градска прокуратура не изразиха възражения, а прокурорът посочи, че са налице условията за вписването на политическата партия.

Документите за регистрация на партията бяха подадени на 13 юли. На учредителното събрание са събрани над 580 декларации, а впоследствие събрани близо 3300 подписа на граждани, които искат да станат част от ПП. 

Срокът за вписване в ЦИК за предстоящите избори на 2 октомври е 17 август.

На последните парламентарни избори Кирил Петков и Асен Василев участваха с регистрациите на партиите "ВОЛТ", "Средна европейска класа" и „Социалдемократи“. Тогава те избраха да използват регистрациите на малките партии, тъй като нямаха технологично време да основат своя партия. По закон формацията трябва да е регистрирана поне 45 дни преди парламентарните избори.
БТА, БГНЕС