Съдът ще заседава по мерките срещу Наглите 2
Съдът ще заседава по мерките срещу Наглите 2 / Sofia Photo Agency

Софийският апелативен съд ще заседава по мерките за неотклонение на задържаните лица по време на специализираната операция "Наглите 2". В съда са внесени жалби на лицата, които в края на 2009 г. получиха мярка за неотклонение "задържане под стража" от Софийски градски съд.

Софийският градски съд наложи на 23 декември най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража" на петимата задържани при проведената на 22 декември операция „Наглите 2", припомня БГНЕС. Петимата обвиняеми дойдоха при засилена полицейска охрана половин час преди началото на съдебното заседание. След него наблюдаващият прокурор Бисер Кирилов отказа всякакъв коментар. Прокурорът заяви единствено, че е уважено искането на прокуратурата.

Петима души бяха задържани при специализираната операция "Наглите 2" в София в навечерието на Коледа. Задържаните са братята Радослав и Димитър Лебешковски, Кирил Кирилов, Павел Петков и Цветомир Славчев, съобщи пред журналисти градският прокурор Николай Кокинов. Те са заподозрени за 12 отвличания. На петимата са повдигнати обвинения за отвличане и за участие в престъпна група, съобщи още градският прокурор на София тогава. Според Кокинов групата е действала заедно, в различни комбинации, като не всеки е участвал във всяко престъпление. Спецакцията бе продължение на реализираната на 17 декември операция "Наглите".