Съдът с присъди за трима от задържаните преди футболната среща с Италия
Съдът с присъди за трима от задържаните преди футболната среща с Италия / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Софийският районен съд е осъдил трима от петимата, задържани снощи, футболни хулигани, съобщиха от пресцентъра на МВР. Те няма да имат право да посещават спортни прояви за срок две години.

Освен това съдът е постановил двама от тях да останат в ареста за 10 денонощия, а третият - за 15 денонощия. Задържаните непълнолетни момчета са предадени на близките им и ще бъдат съдени допълнително.

В СДВР продължава работата за установяването на всички нарушители на обществения ред по време на футболния мач между отборите на България и на Италия.

Вчера преди началото на футболния двубой между България и Италия полицията предотврати сблъсък между поддръжници на Левски и ЦСКА. Малко преди старта на мача група от стотина привърженици на Левски се насочила към Орлов мост, където по същото време се намирали множество фенове на ЦСКА, и ги провокирали. Полицаите отвели феновете на Левски до сектор Б на Националния стадион, но група поддръжници на ЦСКА започнали да хвърлят по тях камъни и бутилки.

Българският национален отбор взе точка от гранда Италия на старта на световните квалификации, след 2:2 на националния стадион „Васил Левски”.