Съдът пусна Евгени Милев-Гейзо срещу 2000 лева
Съдът пусна Евгени Милев-Гейзо срещу 2000 лева / cнимкa: Sofia Photo Agency, архив

Районният съд в Сливница пусна под гаранция от 2000 лева Евгени Милев-Гейзо, сочен за един от участниците в магистралната банда на Крокодилите. Той е обвинен в използването на подправен международен паспорт.

Според разследващите Милев се е снабдил с фалшиви печати от няколко граници, за да докаже, че не е бил в България в нощта на 14 декември. Тогава след нападение над турски гражданин край Вакарел, групата на „Крокодилите" влезе в престрелка с полицията и беше обявена за издирване. До този момент Гейзо беше в ареста с най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража.

Това решение не е окончателно, тъй като може да бъде обжалвано на втора инстанция.

В същото време Върховният касационен съд върна за ново разглеждане дело, водено срещу Евгени Милев и брат му Емил. По него те са обвинени в грабеж и опит за убийство, извършени през 2004-та година на автомагистрала Хемус. Процесът ще започне отначало, след като прокуратурата протестира пред последната инстанция оправдателните присъди на братята, които те получиха от апелативния съд миналата година. Емил Милев, по прякор Кроки, все още е в неизвестност.