Съдът потвърди ареста на разследвани за убийство
Съдът потвърди ареста на разследвани за убийство / netinfo

Варненският окръжен съд потвърди ареста на 27-годишния Мартин Стоименов, разследван заедно с Илчо Адамов за отвличането и жестокото убийство на Венцислав Евтимов и Добринка Пекова през пролетта на миналата година. Двамата охранители от фирма "Трансинс рециклираща компания" бяха задържани в края на май тази година след близо година издирване, в това число и с Европейска заповед за арест, съобщават от пресслужбата на Съдебната палата.

По това дознание още през миналата година бяха задържани управителят на компанията Николай Николов и Ганислав Начев – член на УС на фирмата. Те са обвинени за подбудителство към убийството на Евтимов и Пекова. Телата на жертвите бяха открити последователно през няколко дни в коритото на р.Камчия, близо до село Круша. За престъпление с такава тежест законът предвижда наказание над 15 години лишаване от свобода.

Начев и до днес е в ареста, а на 25 март тази година Варненският апелативен съд постанови „домашен арест” за Николай Николов, за да се подложи на неотложна операция.

Дознанието по този случай продължава вече година и половина. Изготвена е допълнителна двойна съдебно-медицинска експертиза за вида на нараняванията по телата на пострадалите, както и протокол за разпит на защитен по делото свидетел.

Определението на съда може да бъде обжалвано на 4 ноември.

Новини от Варна