Съдът отхвърли исковете на близките на убитите пред „Соло”
Съдът отхвърли исковете на близките на убитите пред „Соло” / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Съдът отхвърли исковете на близките на убитите пред „Соло”
48479
Съдът отхвърли исковете на близките на убитите пред „Соло”
  • Съдът отхвърли исковете на близките на убитите пред „Соло”

Няма да бъде изплатено обезщетение на близките на убитите пред дискотека „Соло” момчета. Това стана ясно след като Софийският градски съд отхвърли гражданските искове по процеса. На 9 декември съдът оправда единственият подсъдим по процеса Илиян Тодоров и остави покрусени родителите на убитите Кирил Въжаров и Васил Александров.

Допълнителната разпоредба беше прочетена от съдия Румяна Ченалова близо две седмици след произнасянето на присъдата. Общата стойност на исковете, подадени от родителите на убитите, както и от пострадалия Кирил Димитров е 900 000 лева. Майката на Кирил Въжаров - Радмила, обясни, че не е имала други очаквания към съда.

„Ние знаехме, щом присъдата е невиновен, нормално е да не се уважат и гражданските ни искове, защото те са адресирани към извършителя на престъплението”, коментира тя.

Проговори и подсъдимият Илиян Тодоров. Той обясни, че няма представа кой е истинският убиец, и е прекарал първите си дни на свобода съвсем сам. Тодоров не отговори на въпроса дали е имал в себе си нож във фаталната нощ и е запазил мълчание до този момент, за да не повлияе на решението на съда.

Присъдата, както и решението за отхвърляне на исковете, не е окончателна и може да се обжалва пред Софийският апелативен съд.

Двойното убийство пред дискотека „Соло” беше извършено на 18 април 2009 г.