Съдът освободи двама от групата на Златко Баретата
Съдът освободи двама от групата на Златко Баретата / cнимкa: DarikNews, Надя Коцева
Съдът освободи двама от групата на Златко Баретата
19241
Съдът освободи двама от групата на Златко Баретата
  • Съдът освободи двама от групата на Златко Баретата

Състав на Софийски апелативен съд освободи двама от петимата задържани по обвинение, че са част от престъпната група, ръководена от Златко Баретата. Това са Петър Георгиев и Петър Стоянов. Останалите трима остават в ареста.

 

След близо 3-часово съдебно заседание, адвокатите коментираха, че няма конкретни данни за свързаност между обвиняемите и Златомир Иванов, че те не се познават помежду си и не познават Златко Баретата. Адвокатите заявиха и че клиентите им нямат отношение към повдигнатото обвинение за поръчкови убийства, разпространение на наркотици и незаконно притежание на оръжие.

 

Съдът освободи Петър Георгиев под парична гаранция от 500 лв. и Петър Стоянов срещу подписка, тъй като срещу него няма никакви доказателства. Съдът сметна, че няма опасност те да извършат ново престъпление или да се укрият. Делото срещу тях обаче продължава. Другите трима от задържаната група - Валентин Луков, Мартин Димитров и Марин Вълчев, остават в ареста.

 

Валентин Луков, Марин Вълчев, Петър Горанов, Петър Стоянов и Мартин Димитров са обвинени, че са подготвяли и извършили няколко убийства и търгували с наркотици и оръжие. Петимата бяха задържани при специализирана акция на МВР в различни части на страната.