Съдът оставя в ареста Големия Маргин
Съдът оставя в ареста Големия Маргин / Sofia Photo Agency
Съдът оставя в ареста Големия Маргин
25309
Съдът оставя в ареста Големия Маргин
  • Съдът оставя в ареста Големия Маргин

Красимир Маринов - Големия Маргин отново ще бъде в ареста след като Софийският апелативен съд му наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража". Той е обвинен в организиране и ръководене на престъпна група за разпространение на наркотици. В неделя първоинстанционният Софийски градски съд освободи Големия Маргин от ареста срещу подписка.

Заедно с Големия Маргин сега в ареста ще останат Стефан Бонев - Сако и Милен Алексиев, също обвинени за участие в престъпната група.

Според адвоката на Сако Марин Марковски решението на съда е неоснователно и дори противозаконно: „Съдийката прие, че от анонимни свидетели и обяснения е достатъчно на този момент. Това определение на Софийския градски съд не е свързано с точния прочит на закона, че трябва да има обосновано предположение, тоест трябва да има годни доказателства. Не искам да коментирам коя е причината за това определение, но то е категорично против смисъла на закона и доказателствата по делото".

Градският прокурор Николай Кокинов не скри задоволството си от решението на съда. По думите му се очакват още арести на членове от групата на Големия Маргин.