Съдът остави в ареста близък до Митьо-Очите
Съдът остави в ареста близък до Митьо-Очите / netinfo

Окръжен съд-Бургас остави в ареста Страхил Капелов, сочен за един от най- верните хора на Димитър Желязков-Очите. Обвинението срещу него е за опит за убийство. Окръжният съдия Денчо Стоянов постанови ареста заради реалната опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, както и обосновано предположение, че е извършител на престъплението.

Страхил Капелов, сочен за дясната ръка на несебърския престъпен бос Димитър Желязков-Очите, е с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража”. Срещу него е повдингнато обвинение по чл.116 от Наказателния кодекс – за опит за убийство на 26-годишния Петър Биберов–Кюфтето. Нападението над Биберов и приятелката му бе извършено месец по-рано. Тогава при намушкване пострада и самият Страхил Капелов, който след това претъпря тежка операция. В болницата бе и Кюфтето с тежки наранявания.

Запознати твърдят, че конфликтът е на лична основа, тъй като по рано Биберов е ударил съпругата на Страхил. Все още не е ясно дали Страхил ще бъде подведен под наказателна отговорност и за участие в организирана престъпна група, оглавявана от Димитър Желязков-Очите. Той беше подминат при арестите на групировката в началото на месеца и задържан в пълна дискретност на 24 април.

Името на Страхил Капелов нашумя покрай взирва на джипа на плажния концесионер в Обзор Рали Пенков. Тогава мощна бомба уби приятелката и 2-годишната дъщеря на концесионера.

Страхил Капелов и съдружникът му Николай Попов-Чайника бяха обвинени единствено, че са рекетирали Рали Пенков. Те подписаха споразумение с прокуратурата и се признаха за виновни. Страхил получи година и половина затвор.

Други новини от Бургас