Съдът остави „Наглите 2 в ареста
Съдът остави „Наглите 2 в ареста / снимка: Sofia Photo Agency
Съдът остави „Наглите 2" в ареста
24783
Съдът остави „Наглите 2" в ареста
  • Съдът остави „Наглите 2" в ареста

 

Софийският апелативен съд остави в ареста петимата задържани при полицейската операция „Наглите 2". Това са братята Радослав и Димитър Лебешковски, Кирил Кирилов, Павел Петков и Цветлозар Славчев. Те са обвинени за участие в престъпна група и отвличания.

Съдебното заседание бе проведено при закрити врати. Полицейската операция „Наглите2" беше проведена на 22 декември 2009 година. Ден по-късно първоинстанционният Софийски градски съд наложи на петимата най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража".

Тогава градският прокурор Николай Кокинов съобщи, че петимата са заподозрени за 12 отвличания. Те също така са обвинени и за участие в организирана престъпна група. Според Кокинов групата е действала заедно, в различни комбинации, като не всеки е участвал във всяко престъпление.

Спецакцията бе продължение на реализираната на 17 декември операция "Наглите". Тогава бяха задържани 25 души, заподозрени в осъществяването на знаковите отвличания у нас през последните години. Петима от тях, сочени за ядро на групата, все още са в ареста, докато другите бяха пуснати с по-леки мерки.
Настоящето решение на САС е окончателно и не подлежи на обжалване.