Съдът остави Ангел Христов в ареста
Съдът остави Ангел Христов в ареста / снимкa: Sofia Photo Agency
Апелативният съд наложи мярка „задържане под стража” на дупнишкия бизнесмен Ангел Христов. Той бе задържан на 21 януари заедно с Апостол Чакалов и Владимир Ангелов – Стъклето, които също остават в ареста. Тримата са обвинени за участие в организирана престъпна група и изнудване на бизнесмена Пламен Миланов.

Според магистратите най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража”, е взета с оглед на обоснованото предположение, че тримата обвиняеми са извършители на престъплението, което е с висока обществена опасност. Адвокатът на Ангел Христов – Менко Менков, категорично заяви, че мярката ще бъде обжалвана на по-късен етап. „Няма нищо сложно в това производство. По –честите прооизнясания са в полза на прокуратурата винаги. Апелативният съд потвърди, че в момента единствената възможна мярка за неотклонение е „задържане под стража”, с мотив, че разследването е в начален етап и следва да се даде възможност на прокуратурата да събере доказателства”, каза Менков.

Ангел Христов отказа да коментира обстоятелствата около неговото задържане. Неговият съдружник – Пламен Галев, също е обвинен по това дело, но той беше задържан за постоянно за друго производство. Галев е в ареста от края на миналата година. Той е с мярка за неотклонение „задържане под стража” по обвинение за заплаха над журналист.