Красимира Трифонова
Красимира Трифонова / БТА
Софийският градски съд не измени мярката за неотклонение на Красимира Трифонова, обвинена за убийството на Пейо Пеев, станало през януари. Определението на съда не е окончателно и подлежи на жалба пред Апелативен съд – София, съобщиха от пресцентъра на институцията.

Трифонова е задържана за постоянно в ареста и подаде молба да ѝ бъде наложена по-лека мярка. Съдът обаче прецени, че до момента не е разколебано обоснованото предположение, че тя и дъщеря ѝ са убили Пеев и има риск да извърши престъпление, ако е с по-лека мярка за неотклонение.

Според определението на съда няма опасност Трифонова да се укрие, но към момента срокът на задържането ѝ, който е около пет месеца, не се явява прекомерен. Съдът отчете още, че по разследването се работи активно, а също и че според медицинската експертиза за Красимира Трифонова се полагат адекватни медицински грижи.

Красимира Трифонова, която е бивш служител на МВнР, и дъщеря ѝ Габриела са обвинени, че са удушили Пейо Пеев. Предполага се, че мотивът за престъплението е свързан с родителски права.

През април Софийският апелативен съд пусна под домашен арест Габриела Славова-Пеева.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Константин Костов/БТА