Съдът не постанови мярка за неотклонение на Асен Друмев
Съдът не постанови мярка за неотклонение на Асен Друмев / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Съдът не постанови мярка за неотклонение на бившия директор на фонд „Земеделие”. Според магистратите няма конкретни доказателства, които да потвърждават вината му. От прокуратурата поискаха мярка за неотклонение „задържане под стража” и бяха категорични, че ще обжалват днешното съдебно решение.

Асен Друмев заяви, че не се чувства виновен, защото по всяка вероятност е бил натопен от заместник-изпълнителния директор на фонда Владимир Карамишев:

„Всички обвинения, които са ми повдигнати, са на базата на негови показания. Очевидно има лични мотиви. Колкото и да е голяма човешката злоба, но вероятно амбициите му са свръхчовешки, след като публично се е заканил, че ще затрие програмата, ако бъде освободен, че заради него ще свалят правителството. Може би това иска, не знам. Нито се чувствам, нито мога да се чувствам виновен, след като нищо нередно не съм извършил”, каза още Друмев.

Асен Друмев беше задържан в понеделник, като срещу него бяха повдигнати обвинения за безстопанственост и длъжностно присвояване. Според прокуратурата щетите, нанесени на държавата, са в размер на над 618 милиона лева.