Съдът не даде ход на делото срещу Красимир Горсов
Съдът не даде ход на делото срещу Красимир Горсов / cнимкa: DarikNews, Юлиана Николова
Съдът не даде ход на делото срещу Красимир Горсов
19252
Съдът не даде ход на делото срещу Красимир Горсов
  • Съдът не даде ход на делото срещу Красимир Горсов

За втори път Софийския районен съд не даде ход на делото срещу Красимир Горсов, които проигра на хазарт 132 000 лева от сметката за лечение на дъщеря му Мануела. Тя пострада в катастрофата, предизвикана от Максим Стависки.

 

Причина делото да не тръгне е адвокатът на Горсов Христо Христов, който подал в съда молба, че днес е на медицински изследвания в болница „Света Екатерина”. Делото е внесено в съда за предварително изслушване по реда на съкратеното съдебно следствие, но досега ход не е даван.

 

За днес бяха призовани и свидетели, сред които майката на Мануела Диана Горсова, която е настойник на дъщеря си, но не е взела отношение нито дали ще се гледа делото в нейно отсъствие, нито дали ще участва, нито дали ще се конституира като граждански ищец и частен обвинител. За днес бяха призовани и девет крупиета от различни казина, в които Горсов е проиграл парите за лечението на дъщеря си.

 

Прокурорът поиска на Горсов да се определи парична гаранция от 3000 лева, за да поправи процесуалното си поведение, но съда го остави с мярка подписка. За следващото заседание ще му бъде назначен съдебен адвокат. Делото е отложено за 22 май.