Съдът не даде ход на делото срещу депутата Иван Даков
Съдът не даде ход на делото срещу депутата Иван Даков / netinfo

Софийският градски съд /СГС/ не даде ход на делото срещу депутата от Коалиция за България Иван Даков. Причина за това стана неявяването на неговия адвокат Даниела Доковска, която е подала молба в съда. В нея тя е посочила, че е ангажирана в дискусия, свързана със Закона за съдебната власт.

Съдията по делото обаче отбеляза, че е имало изрична устна уговорка между Доковска и него тя да се яви в днешното съдебно заседание. Това по думите му, било некоректно.

Даков е подсъдим за това, че като кмет на Мизия на 15 септември 2004 г. направил нотариална заверка на пълномощно в отсъствието на упълномощителя Ивайло Плешоев. Плешоев имал "Фолксваген голф", който продал. За да прехвърли правата на купувача Венцислав Венков двамата отишли при кмета на село Хърлец, в което живеели, за да го завери. Него обаче го нямало. Затова посредством Юлиян Янков, когото прокуратурата сочи за съучастник на Даков пълномощното стигнало до кмета на Мизия тогава Даков. Той го заверил в отсъствието на Плешоев и Венков.

Следващото заседание по делото е на 8 юни.