Съдят за трафик на дрога брата на убития Вранчо
Съдят за трафик на дрога брата на убития Вранчо / снимка: Дарик - Благоевград
Съдят за трафик на дрога брата на убития Вранчо
23135
Съдят за трафик на дрога брата на убития Вранчо
  • Съдят за трафик на дрога брата на убития Вранчо

В Окръжния съд в Благоевград започна наказателен процес срещу Иван Вранчев от село Катунци, който е брат на убития през април 2007 г. в Сандански Gеорги Вранчев - Вранчо.

Иван Вранчев е подсъдим за трафик на дози хероин чрез куриерска фирма "Сити експрес". Наркотичната пратка, пусната на 30 януари от офиса в Сандански, е трябвало да бъде изпратена във Варна, на адрес на аптека в морската столица, се сочи в обвинителния акт на прокуратурата. Криминалистите в Сандански обаче осуетили навреме трафика на дрогата, като действали по подаден оперативен сигнал. Пакетчетата с хероин били предназначени за момиче, родом от петричкото село Кулата, което временно пребивавало във Варна.

Пред съда днес, управителят на куриерската фирма в Сандански, Мария Саботанава, даде противоречиви показания. Първоначално тя заяви, че наркотичната пратка е предадена за изпращане от висок, слаб мъж, с кестенява коса, а на по-късен етап обясни, че не си спомня точно как е изглеждал подателят.

"Аз не съм изпратил дрогата по куриер, някой ми е скроил номер, но сега няма да кажа кой е човекът. В убийството на брат ми, е замесена полицията", заяви за Дарик след съдебното заседание Иван Вранчев. Какво още каза Вранчев чуйте в звуковия файл.

Още новини от Благоевград