Съдят за подкуп инспектор от Пътни такси
Съдят за подкуп инспектор от Пътни такси / снимка: Sofia Photo Agency

Инспекторът в служба "Пътни такси и разрешителни" на ГКПП – Илинден Павлин Прокопов застана пред благоевградските магистрати по дело за получаване на подкуп. Павлин е син на известния в Гоцеделчевско алкохолен бос Божидар Прокопов.

Миналата година Павлин Прокопов поискал от гръцкия гражданин 100 евро, за да пропусне натоварен с торове и слънчогледово семе тир, пътуващ от Гърция към Пловдив. Тирът бил претоварен с 600 килограма повече от допустимата по българските закони норма, заяви в съдебната зала превозвачът Николаос Йоанис Сакаделис.

На гишето в служба "Пътни такси" инспекторът Павлин Прокопов поискал подкуп от чужденеца, за да го пропусне без глоба и държавна такса, коментира прокурорът по делото Иван Димитров.

Бизнесменът Сакаделис заяви пред магистратите, че лично той, възмутен от наглостта на граничния инспектор, подал сигнал в полицията в Гоце Делчев. Преди това оставил на гишето на Прокопов две банкноти от 50 евро.

Подсъдимият инспектор не признава вината си и отрича, че е искал и получавал подкуп от 100 евро. Процесът срещу Павлин Прокопов продължава с разпит и на други свидетели.

Други новини от Благоевград