Съдят енергиен бос за 700 000 лв.
Съдят енергиен бос за 700 000 лв. / снимка: Sofia Photo Agency

Бившият управител на "Електроразпределение" - клон Благоевград, Евтим Евтимов ще бъде изправен пред съда за длъжностно престъпление, извършено в периода 2002-2004 година.

Окръжната прокуратура в Благоевград е внесла обвинителен акт срещу Евтимов, който сега е собственик на фирма "Белви", грижеща се за осветлението в областния център.

В условията на продължаващо престъпление, Евтим Евтимов, в качеството му на управител на "Електроразпределение", не е положил достатъчно грижи за управлението, стопанисването и опазването на повереното му имущество, като е сключвал с частни фирми неизгодни за предприятието договори за монтиране на изнесени във външни табла електромери.

Възлагателните договори Евтимов е подписал с изпълнителите на поръчката Евгени Кременлиев от Сандански, "Монтажи" - Перник и с благоевградските дружества "Електрик Гарант - Димитров" и "Електро - Павлин Миховски", се сочи в обвинителния акт на Окръжната прокуратура.

40 са общо инкриминираните възлагателни протокола, подписани от Евтимов с посочените фирми. Неправомерно, според държавното обвинение, на бившето държавно дружество "Електроразпределение" - Благоевград са причинени щети в размер над 700 000 лева, съобщиха за Дарик радио.

Други новини от Благоевград