Съдят баща и двамата му синове за убийството на Отвертката
Съдят баща и двамата му синове за убийството на Отвертката / Sofia Photo Agency, архив

Окръжна прокуратура-Кюстендил внесе обвинителен акт срещу д-р Владимир Карастоянов и синовете му Николай и Иван от Дупница за умишлено убийство на Николай Радев-Отверката.

Убийството беше извършено на 11 март 2014 година в кафе-аператив в града от 46-годишния д-р Николай Карастоянов, подпомогнат от 39-годишния му брат Иван и 68-годишния им баща - д-р Владимир Карастоянов.

Причина за жестоката разправа била краткотрайна връзка между Николай Радев и Владимира Карастоянова, в резултат на която се развалили отношенията със семейството на младата жена.

Вечерта на инцидента Отвертката и Владимира се срещнали случайно в кафене, при което 28-годишният Николай започнал отново да я обижда. Тя се обадила на баща си с молба да дойде в заведението и да я защити.

Радев бил намушкан в корема, което довело до масивна кръвозагуба. Радев бил откаран в реанимацията на МБАЛ „Св.Иван Рилски" в Дупница, където вечерта на убийството д-р Николай Карастоянов бил дежурен анестезиолог и единственият реаниматор в онзи момент.

Въпреки предприетите реанимационни мероприятия от него и колегите му, Николай Радев изпаднал в хеморагичен шок и починал.

Предстои насрочването на делото от Окръжен съд-Кюстендил.

Други новини от Кюстендил