Съдийката, прегазила мъж в Перник: Не съм го направила
Съдийката, прегазила мъж в Перник: Не съм го направила / netinfo
Има конкретни доказателства, че пернишката съдийка Виолета Личева е прегазила на 29 ноември мъж на вътрешноградската магистрала. Това съобщи директорът на Полицията в Перник комисар Димитър Шереметев.

Полицията разполага с конкретни доказателства, че тя е прегазила Йордан Велев и е напуснала местопроизшествието. Сред доказателствата са и откритите следи от кръв и мозък на жертвата по джипа на Личева.

При завеждането на Личева в полицията след инцидента тя е била видимо пияна. Това показват и кръвните проби от Перник и София, според които в кръвта на Личева е имало съответно 3,08 и 5,98 промила.

Според свидетели на инцидента преди да бъде прегазен, мъжът е паднал до мантинелата на магистралата и махал на движещите се коли. Личева връхлетяла върху него при изпреварване на два спрели автомобила. През трупа е минал и друг автомобил. Общо четири коли и шофьорите се издирват заради инцидента.

При разпита Личева обяснила, че е усетила неравност на пътя. Според запознати тя съобщила за труп на магистралата един час след злополуката.

„Не съм направила това, което пише в медиите” – каза пред Дарик Виолета Личева. Ето какво още обясни тя за инцидента пред Нина Александрова

Бяхте ли пияна, прегазихте ли този човек?

Води се разследване.

Чувствате ли се виновна?

Не ме обвързвайте с такива предварителни неща. Аз за себе си просто знам, че не съм направила това, както го пише по вестниците.

А какво направихте? Бяхте ли пияна?

Затова си има изследвания, показания на свидетели, това се установява в хода на разследването и с доказателствата.

Вие знаете дали сте била пияна.

По делото има доказателства.

Аз цитирам Димитър Шереметев: Има конкретни доказателства, че Виолета Личева е прегазила на 29 ноември мъж.

Води се разследване, нека да го изчакаме.