Съдебното следствие за делото Индиго е приключено
Съдебното следствие за делото Индиго е приключено / netinfo

Софийски градски съд /СГС/ прие, че делото Индиго е изяснено откъм фактическа страна и приключи съдебното следствие. Прокуратурата и защитата потвърдиха, че няма да внасят допълнителни доказателства.

Обвиняемите отказаха да дават обяснение и съдът даде ход на пренията. Преди това бяха разпитани последните двама свидетели началникът на финансов отдел на Държавната комисия за Младежта и спорта Ангелина Ситарска и началникът на управление "Държавна собственост" Николай Кулев.

От техните показания стана ясно, че ледената пързалка Дружба е дадена под наем поради невъзможност комисията финансово да я поддържа. Бил е обявен конкурс, на който са се явили две фирми - кооперация Ялта и Българската федерация по кърлинг.

Ледената пързалка обаче не е дадена на федерацията по кърлинг, защото федерацията е дружество с нестопанска цел, което разчита само на държавна субсидия и не е било сигурно, че ще си плаща редовно наема. Кооперация Ялта обаче за сметка на това е била изряден платец, каза Ситарска. Кулев съобщи, че статутът на ледената пързалка не е бил изяснен. Според Ситарска договорът, който е бил тригодишен е бил продължен след изтичането му. Кулев добави, че по негови спомени спортните обекти са получили актове за държавна собственост през 1993 и 1994 г.